Világszenzációt hozhat az iPhone 14

apple iphone 13 okostelefon apple store
Apple iPhone 13
Vágólapra másolva!
Kezdetét veheti a mobilok legősibb alapkiegészítőjével való leszámolás.
Vágólapra másolva!

Óriási meghökkenést keltett a 2016-os évjáratú iPhone 7-tel az Apple, az audio Jack hangcsatlakozó eltávolításával sokak által elképzelhetetlennek hitt lépésre vetemedett, bár csitítási okból „ingyen" mellékelt a készülékhez egy adaptert. Az androidos gyártók egy része kifigurázta az ötletért vállalatot, majd magukból viccet csinálva megkezdték a hangcsatlakozó eltávolítását a csúcsmobiljaikból. Mára eljutottunk odáig, hogy a középkategóriás telefonok esetében sem szokatlan az audio Jack hiánya.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

Most újból lesújthat az Apple, a 9to5Mac beszámolója szerint három forrás is arról beszél, hogy akár már jövőre megkezdheti a klasszikus SIM-kártyával való leszámolást. A kiadvány saját forrása szerint az Apple felhívta az egyesült államokbeli mobilszolgáltatók figyelmét, hogy készüljenek fel a csak elektronikus SIM-et tartalmazó okostelefonok 2022 szeptemberében való elérhetővé válására.

Egyelőre nem világos, hogy az összes iPhone 14 áttér-e az eSIM használatára, egyes források szerint elsőként csak a Pro modellekben vezetheti ki a klasszikus SIM-kártyát az Apple.

Az elektronikus SIM főbb előnyei közé tartozik, hogy a klasszikus modellektől eltérően szinte nem foglal helyet a mobilok belsejében, egyszerűbbé teszi a szolgáltatók közti váltást, továbbá környezetbarátabb. A talán legnagyobb negatívuma, hogy ha tönkremegy a telefon, akkor nem lehet gyorsan áttenni a benne lévő SIM-et egy másik készülékbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!