Ilyen lehet az Android 12

Vágólapra másolva!
Befutottak az első képek az új dizájnról, amit az Android 12 hoz majd magával.
Vágólapra másolva!

Ha minden menetrend szerint alakul, akkor a Google idén augusztusban vagy szeptemberben teszi majd elérhetővé az Android 12 végleges változatát. Ez a többi gyártóra nézve nem épp kedvező hír, hiszen a legtöbb még alig adott ki pár mobiljára Android 11-et. Pedig várhatóan heteken belül itt van az Android 12 első bétája.

Amíg ez befut, itt vannak a szivárgások. Ezek alapján pedig eléggé áttervezi a kezelőfelületet és a dizájnt a Google, továbbá új funkciók is érkeznek. Állítólag a képek egy dokumentumból vannak, amikben a Google az új verzió változásait taglalja.

Forrás: xda

Bizonyos fokig az iOS-ből merít az új dizájn, ezen felül a kijelző jobb felső részén ikonok jelzik majd, ha egy app használja a kamerát vagy a mikrofont. Erre nyomva felugró ablak tájékoztat mindenről, és a letiltást is lehetővé teszi a rendszer. A Google állítólag minden gyártónak előírja majd ezen funkció használatát.

A gyorsbeállítások is változnak majd, de a képeken látott állapot persze még nem végleges. Jönnek továbbá új widgetek is, amelyek például a kommunikációt segítik. Az appok párosítása funkció, a hátlap dupla koppintásával történő vissza funkció és a Wi-Fi-jelszavak megosztása is bekerül majd az Android 12-be. Az appok hibernálhatóak lesznek, az emojik külön frissülnek a rendszertől és a témák is változhatnak. Addig is az XDA által szerzett további képek itt láthatóak.