Ennyibe kerül a legolcsóbb csúcsmobil Európában

realme gt 5g
Realme GT 5G
Vágólapra másolva!
Hivatalosan csak öt országban lesz kapható a Realme GT.
Vágólapra másolva!

Hamarosan Európában is minden eddiginél olcsóbban lehet majd csúcstechnológiás rendszerlapkával szerelt okostelefont vásárolni, pár héten belül kapható lesz a kontinensen a Realme GT 5G. A kínai Oppóból kivált és önállósodott gyártó hivatalosan csak Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Németországban és Portugáliában forgalmazza majd 549 euróért (191 ezer forintért) a készüléket, de várhatóan nem okoz majd túl nagy fejfájást az egyéb EU-s országokból való megrendelése.

Realme GT 5G Forrás: Realme

Ennyi pénzért igen sokat kapnak a vásárlók, a nagy durranásait jelentő specifikációkkal kezdve Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapka, 12 GB memória és 256 GB nem bővíthető háttértár jár.

Viszont ezekkel nem értek véget a telefon érdekesebb tulajdonságai, a 6,43"-es és 1080×2400 pixeles Super AMOLED kijelzője 120 Hz képfrissítési sebességre képes, a 65 wattos gyorstöltéssel papíron 35 perc alatt feltölthető nulláról a 4500 milliamperes akkuja, és persze támogatja az 5G-hálózatokat is.

Az okostelefon 16 MP-es szelfikamerát kapott, a hátlapján pedig három képalkotó található: 64 MP-es főkamera, 8 MP-es ultraszéles kamera, továbbá 2 MP-es makrókamera. A fotós képességek terén nem érdemes teljesen a csúcsmobiloktól megszokott minőséget várniuk a vevőknek, cserébe viszont a rendszerlapka jóvoltából videókat akár 4K felbontásban és 60 képkockás sebességgel is rögzíthetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!