Eltűnik a Galaxy mobilok mellől a töltő és a füles

Samsung, glalaxy, S21, S21+, S21 Ultra
Dupla zoom kamera is ját a 108 megapixeles főkamera mellé az Ultra esetében.
Vágólapra másolva!
Az új csúcskészülékeivel csak megkezdte az átállást a Samsung.
Vágólapra másolva!

Költséghatékonysági és környezetkímélési okokból a következő években újabb szokásukkal szakítanak majd az okostelefonok gyártói, szép lassan befejezik majd az akkutöltő és a fülhallgató mobiljaikhoz való csomagolását. A trendet az Apple indította, de az eddig alapvetőnek számított kiegészítőket már az új Galaxy S21 okostelefonok vásárlói sem kapják meg a készülékek dobozaiban.

Samsung Galaxy S21 Ultra Forrás: Samsung

A Samsung tájékoztatása szerint ez csak a kezdet, a jövőben egyre több Galaxy okostelefon dobozából hiányoznak majd a kiegészítők, az ügyfeleket a meglévő töltőik és fülhallgatóik használatára kívánja ösztönözni a vállalat.

Az átállás fokozatos lesz, és egyelőre nem világos, hogy a kiegészítők elhagyása mikortól kezdve válhat általános jelenséggé mobilpiacon. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az audio Jack hangkimenet nyugdíjazásához hasonló átmenetre lehet számítani, azaz elsőként a legdrágább mobilok dobozaiból tűnnek el a kiegészítők, utána a középkategóriában is felbukkan a jelenség, legvégül pedig az olcsó modelleket is elérheti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!