Helyi közösségeket építene a Facebook

facebook neighborhoods
Helyi közösségeket kovácsolna a Neighborhoods funkcióval a Facebook
Vágólapra másolva!
Hamarosan az Egyesült Államokban is elindul a Neighborhoods tesztelése.
Vágólapra másolva!

Hosszas zárt körű próbálgatást követően a Facebook lassan megkezdi a lokális közösségépítő funkciójának szélesebb körű tesztelését. A Neighborhoods a szomszédságok összekovácsolására lett kitalálva, az egymáshoz földrajzilag közel élők körében teszi lehetővé a barátkozást és az eszmecserét.

Helyi közösségeket kovácsolna a Neighborhoods funkcióval a Facebook Forrás: Facebook

A Kanadában már elérhető, hamarosan pedig az Egyesült Államokban is debütáló funkciót manuálisan kell aktiválniuk az érdeklődőknak. A Facebook randifunkciójához hasonlóan dedikált felhasználói profilt használ, legalább 18 évesnek kell lenni az eléréséhez. A felhasználók kijelölhetik, hogy csak a saját szomszédságuk közösségéhez kívánnak-e csatlakozni, vagy a környezők is érdeklik-e őket.

A helyi közösségi funkcióban a közös hobbik és egyebek alapján történő puszta ismerkedés mellett lehetőség van a helyi üzletek és vállalkozások értékelésére, a legkülönfélébb típusú tanácsok és segítség kérésére, a szavazások lebonyolítására.

Az elképzelés természetesen nem új, saját szakállra rengetegen készítettek már facebookos oldalakat ugyanezen célokra, azonban a Neighborhoods hivatalos megoldást próbál kínálni az igényre. Ráadásul nem világos, hogy mikorra várható a globális elérhetővé tétele, már ha ez egyáltalán megtörténik, így nem mostanában válnak irrelevánssá a nem hivatalos oldalak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!