Gyorsan visszaállítható lesz az Apple-jelszó

iphone okostelefon mobilozás smartphone böngészés internet
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem kell majd az ügyfélszolgálathoz fordulniuk a fiókjukból magukat kizártaknak.
Vágólapra másolva!

Pillanatok alatt roppant kellemetlen helyzetbe kerülhetnek az Apple-fiókjuk jelszavát elfelejtők, hiszen pár sikertelen belépési próbálkozás után az Apple zárolja a komplett fiókjukat, vele együtt pedig az összes azzal használt eszközüket. A saját magukat kizárt ügyfelek ilyenkor kénytelenek felvenni a kapcsolatot a cég ügyfélszolgálatával, csak így képesek visszaszerezni a fiókjuk feletti irányítást.

A kép csak illusztráció Forrás: StockSnap / Pixabay

Szerencsére az iPhone-okra ősszel érkező iOS 15-től kezdve elérhetővé válik egy alternatív opció, a mobilozók olyan megbízható kontaktokat tudnak majd beállítani, akik képesek lesznek visszaereszteni őket a fiókjukba. Ez rendkívül felgyorsíthatja a felette való irányítás visszaszerzését, plusz kellemesebb lehet a belső körökben lévő bizalmasaikkal tárgyalni, mint az Apple ügyfélszolgálatával.

A megoldás úgy működik majd, hogy a fiókból való kizáródás esetén az iPhone fel fogja ajánlani a beállított személyek felhívását, ők pedig pár koppintással kérhetnek egy helyreállító kódot a családtagjuk vagy ismerősük számára a saját iPhone-jukon. A pórul jártak a kapott kóddal feloldhatják a fiókjukat, majd egy új jelszó megadását követően újból képesek lesznek használni a készülékeiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!