Játékkonzolnak tűnő kütyüvel lopták az autókat

Mitsubishi Outlander PHEV
Vágólapra másolva!
Egy bolgár cég árulja a gyári távirányítót utánozni képes eszközt.
Vágólapra másolva!

Már az autólopás sem a régi, a modern kocsikat eltulajdonító tolvajok a megszokott segédeszközök nélkül, abszolút nulla tudással is képesek lehetnek elvinni a kiszemelt járműveket. Ez természetesen a szakma felhígulását vetíti előre, a megugrandó léc lejjebb kerülésével egyre gyakrabban válhatnak köddé az éjszaka folyamán a kocsik.

A legújabb érdekes történetről a BBC számolt be a közelmúltban, West Yorkshire rendőrsége elfogott egy háromfős bandát, akik öt Mitsubishi Outlandert is eltulajdonítottak. A főkolompos (saját) autójának átkutatásakor a rendőrök egy rejtett rekeszben megtalálták a lopáshoz használt segédeszközt, a Nintendo Game Boy kézi játékkonzolnak álcázott kütyü az autó adatainak beolvasása után képes emulálni a hozzá tartozó gyári távirányítót, így feloldható vele a központi zár, beindítható a motor.

A 20 ezer fontba, olyan 8,48 millió forintba kerülő kütyüt a bolgár SOS Auto Keys dobta piacra, a tolvajok által vásárolt specifikus modellel csak Mitsubishi Outlanderek ellopására nyílt mód. A cég persze azt állítja, hogy nem tolvajok számára fejlesztette ki az eszközt, senki se használja azt illegális célokra.

Az angol bűnbanda tagjai beismerték a tetteiket, a fejükként funkcionáló 29 éves Dylan Armer 30 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, míg a segítőiként szerepet vállalt Christopher Bowes (33) és Thomas Poulson (31) megúszták 22 hónap felfüggesztettel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!