Meglincselték a felújított GTA-trilógiát a játékosok

grand theft auto the trilogy the definitive edition videojáték
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition
Vágólapra másolva!
Minden platformon egy pont alatt van a felhasználói értékelése a MetaCriticen.
Vágólapra másolva!

Érthetetlen ámokfutást rendezett a Rockstar Games a múlt héten kiadott, felújított Grand Theft Auto trilógiával, ennek pedig természetesen meg is lett a következménye. A rendkívül bugos állapotban elérhetővé vált The Definitive Edition kiadás problémáiról már szót ejtettünk a napokban, azóta pedig annyi előrelépés történt, hogy a számítógépes kiadása három nap technikai szünetet követően újból megvásárolhatóvá és elindíthatóvá a Rockstar Games Launcherben.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Forrás: Rockstar Games

Tájékoztatása szerint a Rockstar Games tudatában van a termék jelenlegi állapotának, és türelemre kéri a vásárlókat, patchek kiadásával az elvárt szintre kívánja feljavítani az általános minőségét, azaz teljesítménybeli optimalizációkat és hibajavításokat ígér.

Ez egyelőre nem hatotta meg a dühös vevőket, az ilyenkor megszokott módon metacritices lincselésbe bocsátkoztak, hírünk írásakor platformtól függően 0,4–0,9 / 10 tartományban mozgott a felhasználói értékelése. A játéksajtó általi értékelésekre még várni kell, a Rockstar illetékeseinek valahogy kiment a fejükből időben tesztpéldányokat biztosítani a médiának, egyelőre csak a PS5-ös változat esetében van elég kritika, ott 64/100 az átlagolt pontszám.

Ez minden bizonnyal objektívebb a felhasználói pontszámnál, de így is mindent elmond a termékről.

Rejtély, hogy a Rockstar miért nem volt hajlandó adni még pár hónapnyi haladékot a fejlesztést végző Grove Street Games számára, hogy az elvárt állapotban kerülhessen piacra a felújított trilógia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!