Egyszerűbb lesz átállítani a Windows 11 böngészőjét

microsoft edge böngésző
Microsoft Edge 96
Vágólapra másolva!
Cserébe arcpirító üzenetekkel bombázhatja a Chrome-ot letölteni kívánókat az Edge.
Vágólapra másolva!

A Microsoft nem mostanában kívánja befejezni a saját Edge böngészőjének agresszív erőltetését, azonban hajlandónak tűnik enyhén reszelni az eddigi legnagyobb botrányt kavart trükkjén. Ennek keretében a Windows 11 jövő őszi változatában néhány kattintással kevesebbel megúszható lesz az alapértelmezett böngésző átállítása, a Gépház → Alkalmazások → Alapértelmezett alkalmazások listában a kívánt szoftver nevére kattintva egy új gombbal javarészt átállíthatóvá válnak a társítások.

A negatív fejleménnyel folytatva a Microsoft Edge legújabb stabil változatában a Microsoft elkezdett üzeneteket megjeleníteni a Google Chrome letöltési oldalát betöltők számára, hogy eltántorítsa őket annak használatától. A jelek szerint egyelőre A/B-tesztelés folyik, nem mindenkinél jelennek meg a nyaggatások, az általános bevezetésük előtt a Microsoft feltehetően kíváncsi a hatékonyságukra.

Az eddig látott üzenetek:

  • „A Microsoft Edge azonos technológiát használ a Chrome-mal, de a Microsoft neve által biztosított nyugalom is jár hozzá."
  • „Nem szeretek pénzt spórolni – ilyet sem mondott soha senki. A Microsoft Edge a legjobb böngésző az internetes vásárlásra."
  • „Az a böngésző totál 2008-as. Tudod, hogy mi az újdonság? A Microsoft Edge."

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!