Újabb szolgáltatás tette ki a szexmunkások szűrét

Sexy woman in bedroom Fashion Voluptuous Women Facial Expression Panties Bra Lingerie Adult Looking Caucasian Ethnicity Sensuality Passion Elegance Sport Technology Affectionate Brown Hair Slim People Bedroom Domestic Room Telephone Bed Selfie Side view o
Side view of sexy young woman in black lingerie making selfie using a smartphone and smiling while lying on bed
Vágólapra másolva!
Tájékoztató e-mailt sem küldött nekik, de az előfizetési díját levonta tőlük.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen helyzetbe kerültek a FOSTA-SESTA törvény 2018-as életbe lépésével az egyesült államokbeli szexmunkások. Az elméleti síkon a szexuális célú internetes emberkereskedelemre való lecsapásra kitalált szabályozás miatt a különböző webhelyek egymás után tiltották ki a felnőttiparból élőket, miután nem kívántak jogi felelősséget vállalni az általuk megosztott tartalmak miatt.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Vadimguzhva

Most valamilyen oknál fogva váratlanul a LinkTree is felébredt, a szolgáltatást használók a benne létrehozott oldalukon linkgyűjteményeket oszthatnak meg. Az internetes szexmunkásoknak ez jól jön, hiszen többféle webhelyen is kínálják a tartalmaikat és a szolgáltatásaikat, így egyetlen linken keresztül el tudják igazítani az érdeklődőket, hogy az internet melyik szegleteiben találhatóak meg.

A LinkTree tájékoztatása szerint a szexmunkások által a platformján megosztott linkek sértik a közösségi irányelveit, mivel való életbeli szexuális szolgáltatásokat reklámoznak. Az nem világos, hogy ennyi év után miért pont most csapott le az érintettekre, miért nem volt hajlandó a kitiltásukról legalább egy tájékoztató e-mailt küldeni nekik, továbbá miért vonta le sokuktól a kitiltásukat követően a LinkTree Pro havidíjas csomagjának 6 dolláros díját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!