Újabb megosztó ötletet tesztel a YouTube

youtube
YouTube
Vágólapra másolva!
A tetszik visszajelzések számát is eldughatja a videómegosztó.
Vágólapra másolva!

Tavaly novemberben látszólag elsöprő negatív visszajelzést kiváltva a YouTube elrejtette a videók alól a nem tetszik visszajelzések számát, ráadásul az ilyenkor megszokottal ellentétben mereven elzárkózott a döntéstől való visszatáncolástól. Állítása szerint a kisebb tartalomkészítők elleni zaklatási hadjáratok miatt hozta meg a döntést, a videósok pedig látják az adatot a YouTube Studio felületén.

YouTube Forrás: Fancycrave.com / Pexels

A lépés nem nyerte el a felhasználók tetszését, hiszen a pozitív és negatív visszajelzések aránya sok esetben jól jött annak megítélésében, hogy mennyire megbízható a videók tartalma. Egyes kritikusok politikai szándékot sejtenek a negatív visszajelzések számának elrejtése mögött, megosztó narratívák népszerűtlenségének az álcázási kísérletével vádolják a YouTube-ot.

Akármi is legyen a valóság, a YouTube most újból egy garantáltan vihart kavarni képes ötlettel játszik, a mobilappjaiban egyeseknél elrejtette a tetszik nyomógomb alól a visszajelzések számát. Ez még nem jelenti a teljes száműzését, a videók leírásának megnyitását követően látható a tetszikek mennyisége.

A helyzetre egyes redditezők és youtuberek hívták fel a figyelmet, hírünk írásáig a YouTube nem kommentálta az A/B tesztelésnek tűnő fejleményt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!