Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Működik az iPhone 14 életmentő funkciója

apple iphone 14 autóbaleset segélyhívás
Jól működött a teszt során az iPhone 14 autóbaleseti segélyhívó funkciója
Vágólapra másolva!
Életszagú körülmények között tesztelték az autóbaleseti segélyhívást.
Vágólapra másolva!

Eltanultak az idei iPhone 14 mobilok egy ügyes trükköt a Google Pixel okostelefonoktól, képessé váltak detektálni a szenzoros adatok alapján komolynak tűnő autóbalesetek elszenvedését. Ilyen esetekben a készülékek automatikusan tárcsázzák a segélyhívót, hacsak a tulajdonosaik nem nyomják ki időben a riasztásukat, így az eszméletüket vesztett vagy a mobiljukat használni nem tudókhoz is a lehető leggyorsabban megérkezhet a segítség.

A TechRax YouTube-csatorna házigazdája nem várt sokáig a puding próbájával, bár szerencsére nem éles helyzetben kellett megtudnia, hogy tényleg működik-e az életmentőnek szánt újítás. A csapatával frontális ütközéses autóbalesetet szimulált egy távirányítással működtetett kocsi segítségével, a meglehetősen életszagúnak tűnő körülmények során jól vizsgázott az iPhone ütközésdetektálása.

Az iPhone 14 modellek mellett a funkció az Apple Watch Series 8, az Apple Watch Ultra, továbbá a második generációs Apple Watch SE okosórákban is elérhető, így nem muszáj miatta lecserélni a korábbi generációs iPhone-t.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről