Androidot futtat az olcsó JioBook laptop

jio jiobook laptop notebook
Gondot jelenthet a JioBook kevés memóriája
Vágólapra másolva!
Beépített 4G/LTE modemet is kapott a netbookszerű termék.
Vágólapra másolva!

Kissé nehezen kategorizálható eszközzel állt elő az indiai Jio Platforms, Androidot futtató laptopként hirdeti a JioBookot, de az integrált billentyűzettel szerelt táblagép talán érzékletesebb leírás rá, bár nem érintőkijelzős. Az operációs rendszeren túl a nagy érdekességét a beépített 4G/LTE modem jelenti, a 15 799 rúpiáért árult, durván 81 ezer forintos noteszgépekben ritkán látni ilyen extrát.

Gondot jelenthet a JioBook kevés memóriája Forrás: Jio Platforms

Az árból sejthetően nem kell túl sokat várni a JioBooktól: 11,6 hüvelykes és 1366×768 pixeles TN kijelzőt, nyolcmagos és 2 GHz-es processzorú Qualcomm Snapdragon 665 rendszerlapkát, 2 GB memóriát, 32 GB bővíthető háttértárat, továbbá 2 MP-es webkamerát kapott. Az akkuja 5000 mAh kapacitású, általános használat mellett állítólag 8 óra üzemidőre számíthatnak a vevők.

A specifikációk közül a memória tűnik a leggyengébb láncszemnek, 2 gigabájttal nyögvenyelős lesz a JioBook működése, megérte volna egy kis áremelkedést bevállalva 4 GB-tal szerelni. A gyártó nem árulta el, hogy a JioOS névre keresztelt operációs rendszere az Android melyik főverziójára épül, rendszerfrissítéseket két évig ígér a termékhez.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Indián kívül elérhető lesz-e a JioBook.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!