Jön a Google-mentesített androidos mobil

simple phone
Egyszerű felhasználói élményt ígér a Google appjaitól és szolgáltatásaitól teljesen mentes Simple Phone
Vágólapra másolva!
Mindegyik alapvető appból magánszférát tisztelő alternatíva áll rajta rendelkezésre.
Vágólapra másolva!

Újabb rétegigényt kielégítő okostelefon kerül piacra, jelen esetben azok számára, akik nem szeretnének a Google vagy az Apple szoftvereivel teletűzdelt mobilokat használni. A Simple Phone mögött a Google gyári mobilappjainak leváltására kitalált Simple Mobile Tools programcsomag fejlesztői állnak, a Bulgáriában bejegyzett SG Mobile Solutions nevű cégről van szó.

Egyszerű felhasználói élményt ígér a Google appjaitól és szolgáltatásaitól teljesen mentes Simple Phone Forrás: SG Mobile Solutions

Az okostelefon operációs rendszere SimpleOS névre hallgat, egy Google-mentesített Android 11-ről van szó, amelyhez az ígéret szerint legalább három évig járnak majd frissítések. Az androidos mobilokon megszokott alapvető szoftverek helyét a Simple Mobile Tools appjai vették át, programboltként pedig gyárilag az F-Droid van jelen a készüléken, megoldott a további népszerű alkalmazások telepítése.

Hardveresen a Simple Phone egy fehér címkés modell, azaz más neveken jó eséllyel már régóta kapható, hírünk írásakor nem volt világos a gyártójának kiléte. A rétegtermékek esetében megszokott módon kissé drága, részben mivel biztosan kevés fogy majd belőle, a 168 ezer forintnak megfelelő 399 eurós árcímkéjével nehezen veszi fel a harcot a megszokott gyártók hasonló árú termékeivel.

Az egyetlen hardveres meglepetése pont negatívum, lemaradt róla az audio Jack hangcsatlakozó.

A Simple Phone főbb tulajdonságai:

  • 6,53 hüvelykes és Full HD+ felbontású IPS érintőkijelző,
  • 25 MP-es előlapi kamera,
  • 48 + 8 + 5 MP-es hátlapi kamerarendszer,
  • MediaTek Helio P60 rendszerlapka,
  • 4 GB RAM,
  • 128 GB bővíthető háttértár,
  • 4500 mAh-es akku,
  • USB-C csatlakozó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!