Csődöt mond a Windows helyreállítási meghajtója

windows 11 vezérlőpult
A januári biztonsági frissítések óta nem működnek a Windows 10 és Windows 11 rendszereken létrehozott helyreállítási meghajtók
Vágólapra másolva!
A januári frissítések óta hibásan működik a létrehozásukra szolgáló eszköz.
Vágólapra másolva!

Súlyosnak titulálható hibát ismert be az összes támogatott Windows 10 és Windows 11 főverzióban a Microsoft, tájékoztatása szerint a 2022. januári biztonsági frissítések telepítését követően nem működnek a rendszerek segítségével újonnan létrehozott helyreállítási meghajtók.

A januári biztonsági frissítések óta nem működnek a Windows 10 és Windows 11 rendszereken létrehozott helyreállítási meghajtók Forrás: Origo

A Vezérlőpult alkalmazás Biztonság és helyreállítás részében elérhető lehetőségről a felhasználók java valószínűleg nem is tud: bootolható CD/DVD korongokat hozhatnak vele létre, hogy a Windows elhalálozásakor az operációs rendszert ezekről betöltve életet csiholhassanak a számítógépükbe.

A Microsoft már dolgozik a hiba elhárításán, ígérete szerint egy közeljövőben érkező javítástól kezdve újból teszi majd a dolgát a helyreállítási funkció. Teljes földbeállás esetén addig is a Windows normál telepítőmédiájával feltámaszthatóak a rendszerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!