Fellázadtak a kínai MacBook-gyár dolgozói

quanta computer gyár üzem apple macbook
Dühös munkások százai törtek át az izolációs kordonokon a Quanta sanghaji gyárában
Vágólapra másolva!
Dulakodások is történtek az őrökkel, bajban lehet az Apple zárt gyártási rendszere.
Vágólapra másolva!

Pont a napokban esett szó a fejleményről, hogy a drákói szigorú kínai korlátozások miatt az Apple zárt gyártási rendszert vezettet be a helyi gyártópartnereivel, ami alatt azt kell érteni, hogy a dolgozók negatív COVID-tesztet követően az üzem területén kerülnek elszállásolásra, és akár egy hónapnál hosszabb ideig el sem hagyhatják azt. A megoldással többé-kevésbé folytatható a városok koronavírus miatti lezárása esetén a termelés, azonban sejthetően nem tesz jót a dolgozóknak a bezártság és a katonás szigor, csak idő kérdése lehet az indulatok elszabadulása.

Most megdöbbentő képsorok érkeztek a Quanta Computer sanghaji gyárából, csütörtök este dolgozók százai törtek át az izolációs kordonokon és dulakodtak a védőruhás őrökkel, miután azok nem engedték őket vissza a hálótermeikbe. A MacBook laptopokat előállító üzemkomplexum dolgozóinak április eleje óta izolációban kell élniük, ennek ellenére egy munkás szerint koronavírusos betegeket találtak a gyárban, közvetlenül a további korlátozásoktól való félelem miatt robbant ki a dühös és pánikszerű esemény.

Hírünk írásáig a tajvani székhelyű Quanta Computer nem kommentálta a lázadást. A kínai Economic Daily szerint a gyár jelenleg 30 százalékos kapacitással működik, és a legkedvezőtlenebb korlátozások megszűnésekor sem számítanak 50% feletti kihasználtságra az illetékesek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!