Bemutatkozott a Google Pixel Watch okosóra

google pixel watch okosóra sportolás fitneszelés
Google Pixel Watch
Vágólapra másolva!
Elsősorban a stílusával próbál hódítani az Apple Watch közvetlen riválisa.
Vágólapra másolva!

Sok évnyi pletykálást követően végre hivatalossá vált a Google első házon belül fejlesztett okosórája. Az Apple Watch közvetlen ellenfelének szánt Pixel Watch modellel elsősorban a stílusos órára vágyókat próbálja kiszolgálni a Google, trendin mutat a kerek kijelzőjével, a szíjak könnyű cserélgetése pedig lehetővé teszi a megjelenésükre sokat adók számára, hogy váltogathassanak a kedvükhöz vagy alkalmakhoz jobban illő darabok között.

Funkcionalitásra alapvetően egy tipikus WearOS 3.5 rendszerű okosóráról van szó, ezen a téren csak annyi pluszt képes felmutatni, hogy kompatibilis a Google tulajdonában álló FitBit mobilappjával, ami egyszerűbbé teszi a sportolással, életjelekkel, alvással összefüggő adatok áttekintését és hasznosítását.

Vészhelyzeti SOS funkciót is kínál a Pixel Watch, az elesések detektálása csak egy jövőre érkező szoftverfrissítéstől lesz elérhető benne.

Sokféle kinézetű szíj lesz vásárolható a Google Pixel Watch okosórához Forrás: Google

Az aggasztó „akár 24 óra" akkus üzemidővel reklámozott Google Pixel Watch hivatalosan kilenc országban (Ausztrália, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Japán, Kanada, Németország, Tajvan, USA) lesz kapható október 13-tól. A wifis változata 379 euróba kerül, míg beépített 4G/LTE modemes kiadásáért már 429 eurót kell fizetni, 161 ezer és 182 ezer forintokról beszélünk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!