Tovább hackeli a Chrome weboldalát a Microsoft

windows 11 laptop notebook számítógép computer számítógépezés levelezés böngészés outlook
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Már ötször próbálja elvenni a felhasználók kedvét a rivális böngésző használatától.
Vágólapra másolva!

Folytatja a windowsos számítógépükre a Google Chrome-ot letölteni próbálók agresszív abajgatását a Microsoft, hogy használják inkább az Edge böngészőt. A The Verge beszámolója szerint a vállalat csendben új rekordot állított be, a Chrome letöltése során immáron öt alkalommal próbálja elvenni a netezők kedvét a piacvezető böngésző beszerzésétől.

Az Edge egyik önreklámja a sok közül Forrás: Windows Latest

A Chrome letöltése természetesen az Edge segítségével történik. Ezt megnyitva és a „chrome letöltés"-re rákeresve a Bing egy látványos banneren azt állítja, hogy semmi értelme letölteni egy másik böngészőt (1). Ezután a Chrome hivatalos letöltési oldalára navigálva az Edge megjelenít ugyanerről egy felugró ablakot (2), majd egy szavazást a képernyő jobb szélén (3), hogy miért akarja leváltani a felhasználó az Edge-et, ami újdonság.

Ezt követően a letöltési oldal tetején megjelenik egy reklám (4), hogy az Edge gyakorlatilag egy Google Chrome, úgyhogy semmi értelme telepíteni a másik böngészőt a számítógépre, majd végül ugyanez az üzenet a Chrome telepítőjének letöltődése után újból felbukkan (5).

A Microsoft agresszív kapálózását az teszi igazán kínossá, hogy bizonyítottan felesleges és értelmetlen.

Az Edge globális piaci részesedése a számítógépes böngészők piacán már bő egy éve megrekedt 10-11% között, a reklámok és nyaggatások teljességgel képtelenek felhasználókat rávenni arra, hogy az Edge-et használják a Google Chrome helyett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!