Halálsorra kerültek az AMD népszerű videókártyái

amd msi aorus radeon rx 580 videokártya grafikus kártya
MSI AORUS Radeon RX 580 XTR 8G
Vágólapra másolva!
Nem szűnt meg teljesen a támogatásuk, de ritkábban lesz hozzájuk új driver.
Vágólapra másolva!

Újabb rossz hírt kaptak a kicsi büdzséből játszani próbáló számítógépes játékosok, az AnandTech megkeresésére az AMD megerősítette, hogy minimálisra csökkentette a Vega és a Polaris grafikus chipjeinek driveres támogatását. A termékek még az előző érához tartozó GCN mikroarchitektúrákat használják, és a mostani lépéssel ugyan még nem kerültek „legacy" státuszba, de meghajtófrissítésen keresztül funkcionális újításokat már nem kapnak.

Megkötések mellett majdnem mindegyik játék futtatható még az RX 470 / RX 570 és erősebb kártyákon Forrás: MSI

A Vega chipek az AMD Radeon Vega asztali számítógépes videókártyák mellett az integrált videóvezérlővel ellátott Ryzen processzorokban használatosak, a Polaris pedig az asztali és hordozható számítógépes Radeon RX 400 és Radeon RX 500 szériák lelkét adják.

A takaréklángra vett támogatású termékek a mai napig aránylag széles körben használtak: a Vega integrált grafikát csak a következő időszakban fogja lecserélni a processzoraiban az AMD, a Polaris családhoz tartozó videókártyák pedig a kriptobányászat lecsengésével kerültek olcsón és nagy mennyiségben forgalomba a használtpiacon, rengeteg kis büdzséjű gamer frissítette velük az elmúlt egy-két évben a konfigurációját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!