Jövőre jönnek az Intel vadiúj videókártyái

intel arc a750 limited edition videokártya grafikus kártya
Intel Arc A750 Limited Edition
Vágólapra másolva!
Garantáltan sokkal jobb rajtot vesznek majd, mint az első generációs Arc modellek.
Vágólapra másolva!

Erősen döcögősre sikeredett az asztali számítógépekbe és laptopokba szánt Intel Arc dedikált videóvezérlők rajtja, a javarészt 2022 második felében debütált modelleket esetenként drámaian visszafogta a kismillió gyermekbetegséggel küzdő meghajtószoftverük. A kártyák elkaszálásáról szóló pletykákra rácáfolva az Intel programozói óriási munkával rendbe tették a drivert, így mára a rivális GeForce és Radeon termékek méltó kihívóivá váltak az Arc modellek.

Intel Arc A750 Limited Edition Forrás: Intel

Ez természetesen már nem fogja megmenteni a termékeket, túlságosan rossz első benyomást keltettek, azonban az Intel megerősítette a partnerei számára, hogy jövőre piacra dobja az Arc videókártyák második generációját. Nem átcímkézésről van szó, ezek a modellek a jelenlegi Alchemist helyett már a Battlemage kódnevű architektúrát használják.

A Battlemage újdonságai egyelőre jól őrzött titkok, csupán annyit tudni, hogy nagyobb teljesítményre és új hardveres funkciókra lehet számítani, a grafikus processzorok gyártása pedig a TSMC 4 nm-es technológiájával történhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!