Ez a legújabb divat az iPhone-ok hackelésében

iphone mobilozás netezés videózás youtube
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Leginkább a párjuk után kémkedni próbálók lehetnek képesek kivitelezni a támadást.
Vágólapra másolva!

Eddig a radar alatt repült problémára hívta fel a figyelmet a Certo biztonsági vállalat, tájékoztatása szerint egyes kémprogramok fejlesztői képesek voltak áttörni az Apple esetében elvárt védelmet, már 30 dollárért betekintést adhatnak másoknak az iPhone-okon és iPadeken begépelt szövegekbe.

Fel kell tudni oldani az áldozatok mobiljait a kémprogram telepítéséhez Forrás: Cottonbro / Pexels

A lenyomásnaplózó (keylogger) szoftvereik ráadásul egyáltalán nem láthatatlanok, sőt: olyan egyedi billentyűzetekről van szó, amelyek megszólalásig hasonlítanak az iPhone-ok gyári klaviatúrájára, csak épp továbbítják a begépelt és automatikus kiegészítéssel beírt szövegeket a kémkedő félnek.

A titokban kémszoftverként is funkcionáló billentyűzeteket persze telepíteni kell az áldozatok mobiljaira, így elsősorban a párjuk készülékéhez teljes hozzáféréssel rendelkezők számára realisztikus a használatuk. A telepítésük nem az App Store-ból történik, hanem a fejlesztés alatt álló appok céges tesztelésére kitalált Apple TestFlight szolgáltatáson keresztül érhetőek el, az ezen keresztül terjesztett appokra nem vonatkoznak az App Store szigorú ellenőrzései.

A könnyen követhető instrukciók alapján pár perc alatt bárki installálhatja és beállíthatja a spyware billentyűzeteket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!