Öt gigabites otthoni internetet kínál a Google

router modem internet ethernet wifi wi-fi gigabit
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az új csomagja papíron feltöltési és letöltési sebességben is képes hozni ezt a tempót.
Vágólapra másolva!

Elindította a világ egyik leggyorsabb lakossági internetszolgáltatását a saját infrastruktúrát használó Google Fiber szolgáltató az USA-ban, az 5 Gbps sebességű csomagja elsőként Kansas városában, West Des Moines-ban, továbbá Salt Lake City agglomerációjában érhető el, de még idén további területeken is bevezetésre kerül.

Az otthoni felhasználók oroszlánrésze számára teljesen kihasználhatatlan az 5 Gbps sebességű internet Forrás: Pixabay / Pexels

A csomag papírforma szerint letöltési és feltöltési sebességben egyaránt 5 gigabites (625 MB/s) tempót kínál, ám a legtöbb ügyfél jó eséllyel ellenőrizni sem lesz képes a tényleges sebességet, hiszen még az újabb számítógépekben is csak 1 gigabites vezetékes hálózati vezérlő van, wifin keresztül pedig szintén el lehet felejteni az ilyen óriási sebesség elérését.

Az 5 gigabites internet havidíja 125 dollár, azaz bő 44 ezer forint, ami magyar mércével felettébb drágának tűnhet. Viszont az egyesült államokbeli előfizetési díjakhoz képest ez rendkívül kedvező havidíj, kontextusként a Comcast egyes területeken elérhető 6 Gbps letöltési és 4 Gbps feltöltési sebességű csomagja 300 dollárba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!