Így büntetik Zuckerbergék Európát

10 milliárdos, aki sose fejezte be 
  Allen And Company Annual Meeting Brings Business Executives, Media Moguls, And Politicians To Sun Valley, Idaho GettyImageRank1 USA Idaho Sun Valley - Idaho Color Image Photography
SUN VALLEY, IDAHO - JULY 08: CEO of Facebook Mark Zuckerberg walks to lunch following a session at the Allen & Company Sun Valley Conference on July 08, 2021 in Sun Valley, Idaho. After a year hiatus due to the COVID-19 pandemic, the world’s most wealthy and powerful businesspeople from the media, finance, and technology worlds will converge at the Sun Valley Resort for the exclusive week-long conference. Kevin Dietsch/Getty Images/AFP (Photo by Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Nincs trükközés, csak akkortól lehet használni, mikor hivatalosan elérhetővé válik.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült időben dűlőre jutnia az ír adatvédelmi hatósággal a Metának, így a világ szinte összes többi részétől eltérően az Európai Unió országaiban nem vált elérhetővé a Twittert másoló Threads közösségi szolgáltatása. A debütálása garantáltan csak idő kérdése, a Google Bard chatbot után szabadon várhatóan legfeljebb pár hónapon belül az uniós országokban is elindul majd.

Előbb-utóbb borítékolhatóan elérhető lesz Európában a Threads Forrás: Meta

Addig is a Meta nagyon komolyan gondolja, hogy az EU polgárai nem használhatják a Threads-et, mostanra megerősítette a beszámolókat, hogy blokkolni kezdte az érintettek VPN-szolgáltatáson keresztüli regisztrációját és belépését. Mint kiderült, egyes türelmetlen felhasználók támogatott országban tartózkodónak adták ki magukat, hogy kijátsszák a közösségi oldal földrajzi blokkolását.

„A Threads jelenleg nem érhető el a legtöbb európai országban, és további lépéseket tettünk, hogy az ott élők ne legyenek képesek hozzáférni. Európa továbbra is rendkívül fontos piac a Meta számára, reményeink szerint a jövőben további országokban is elérhetővé tudjuk majd tenni a Threads-et" – nyilatkozta a vállalat szóvivője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!