A Google mobiljaihoz képest négyszer annyi szabad helyet emészt fel a rendszer.

Mostanra bebizonyosodott, hogy a Galaxy S23 csúcsmobilok a remélttel ellentétben nem támogatják az Android zökkenőmentes frissítési mechanizmusát, a spekuláció szerint ennek elsődleges okát az jelenti, hogy az jelentősen beleenne a felhasználók által szabadon elérhető tárhelykapacitásba.

Szűkösnek bizonyulhat a 128 GB háttértárú Galaxy S23 alapmodell az operációs rendszer gigantikus helyfoglalása miattForrás: Origo

Most érkezett némi kontextus az ügyhöz, az Android Authority egyik újságírójának jóvoltából kiderült, hogy a Galaxy S23 mobilok háttértárain megdöbbentő 60 GB tárhelyet foglal az Android 13. Kontextusként a Google Pixel 7 mobilokon a zökkenőmentes frissítés támogatása ellenére csak 15 GB az operációs rendszer helyfoglalása, míg a számítógépes Windows 11 olyan 30 GB-ot visz el.

Az újságíró szerint a probléma elsődleges okát a rengeteg szükségtelenül előtelepített alkalmazás jelenti, egyrészt a Samsung alternatív alkalmazásokat kínál a Google-féle szoftvereknek, másrészt pedig feltehetően fizetségért cserébe lehetővé teszi más cégek számára, hogy az appjaik előtelepítve megtalálhatóak legyenek a készülékeken.

Mindebben semmi újdonság sincs, csak épp a tárhelyfoglalás tekintetében mostanra nagyon elfajult a helyzet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!