Elérhető a Chrome memóriatakarékos módja

google chrome
Kivétellistához adhatóak az olyan oldalak, amelyek esetében valamilyen okból nemkívánatos a csendes leállítás
Vágólapra másolva!
A megnyitott füleket halmozók és elfelejtők életminőségén javíthat a funkció.
Vágólapra másolva!

Csendben általánosan elérhetővé vált a Chrome számítógépes változataiban a december óta tesztelt memóriatakarékos üzemmód, a Beállítások oldal Teljesítmény részében állítható újdonságot ráadásul alapértelmezetten bekapcsolta a Google.

Kivétellistához adhatóak az olyan oldalak, amelyek esetében valamilyen okból nemkívánatos a csendes leállítás Forrás: Origo

A funkció leállítja a régóta nem használt böngészőfüleket, így egyrészt felszabadul az általuk használt rendszermemória, másrészt processzorterhelést sem generálnak az érintett fülek. A visszatöltésük nagyon egyszerű, csak rá kell kattintani a csendben leállított böngészőfülekre, mire újból betöltődnek.

A csendes leállítás bizonyos típusú webhelyek esetében problémának bizonyulhat, például ha észrevételnül inaktiválódik a chatoldal vagy a webes levelező, akkor nem érkezik majd értesítés az időközben befutott üzenetekről. Szerencsére van megoldás a problémára, a kérdéses webhelyek a fent említett beállítóoldalon hozzáadhatóak egy kivétellistához, így sosem állítja le őket a Chrome.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!