Csak 21 ezer forintba kerül a Radeon RX 6300

amd radeon rx 6300
Puritán kinézetű a Goofish portálon felbukkant Radeon RX 6300
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül jó kérdés, hogy kinek és miért kellene az olcsó videókártya.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint az AMD megkezdte az emberemlékezet óta legolcsóbb, asztali számítógépes videókártyájának forgalmazását az OEM számítógépgyártók számára. A Radeon RX 6300 formális bejelentésére még nem került sor, azonban Kínában már kapható, az előásott információk alapján az RDNA2 architektúrás termék ugyanazt a Navi 24 grafikus processzort használja, mint az RX 6400 XT és az RX 6500 XT, azonban kevesebb feldolgozóegység mellett, a spekulációk szerint 512 vagy 640 darab stream processzor lehet benne.

Puritán kinézetű a Goofish portálon felbukkant Radeon RX 6300 Forrás: Goofish

Nem ez az egyetlen butítás, a kártyán csak 2 GB GDDR6 videómemória található, ami 32 bites sínen csatlakozik a grafikus processzorhoz, így 2000 MHz órajel mellett elméletben 64 GB/s a sávszélesség. Az egyszerű bordával és pici ventilátorral hűtött termék maximum fogyasztása 32W, csak egy-egy HDMI és DisplayPort kimentet kínál a monitorok csatlakoztatására.

A Goofish kereskedőoldalon feltűnt Radeon RX 6300-ért bruttó 399 jüant kér az eladó, ami bő 21 ezer forintot jelent, kontextusként Kínában 13% az áfakulcs. Ettől függetlenül jó kérdés, hogy kinek és miért kellhet a termék, huszonötezer forint környékén a játszani próbálók és a HTPC-t építeni kívánók is masszívan jobb kártyákat vehetnek használtan, az utóbbi közönségnek egy modernebb integrált grafikus vezérlő is tökéletesen megfelelhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!