Ezekkel az okos kiegészítőkkel biztonságosabb a biciklizés

okos bicikli, okos kerékpár, kerékpár eszközök, biciklis kiegészítők,
Itt a tavasz, irány biciklizni!
Vágólapra másolva!
Végre megérkezett a jó idő, és ilyen tájt nagy tömegek pattannak nyeregbe, hogy kerékpározzanak egy jót. Igazuk is van, hiszen biciklizni remek mulatság, kiváló családi program, és arra is alkalmas, hogy a barátainkkal töltsünk némi időt.
Vágólapra másolva!

Végre megérkezett a jó idő, és ilyen tájt nagy tömegek pattannak nyeregbe, hogy kerékpározzanak egy jót. Igazuk is van, hiszen biciklizni remek mulatság, kiváló családi program, és arra is alkalmas, hogy a barátainkkal töltsünk némi időt.

Itt a tavasz, irány biciklizni! Forrás: Origo

Már rengeteg olyan kiegészítő van, amelyek segítenek biztonságosabbá, kényelmesebbé és egyszerűbbé teszik a bringázást. Ezek között természetesen megtalálhatóak az elektronikai-technológiai eszközök is, és mostani válogatásunkban ezek közül mutatunk be néhány igen hasznos darabot.

Akkus pumpa

Egy pumpára minden kerékpárosnak szüksége van, és e téren óriási a választék. A legjobbak szerintünk az elektromotorral ellátott, kicsi, kevés helyet foglaló, akár egy kis táskába is beférő darabok. Ezek között akadnak olyanok, amelyek a dobozukban megtalálható perifériák segítségével nem csak bicikli belső, hanem labda vagy akár autók kerekének felfújására is alkalmasak.

Bosch EasyPump, elektromos pumpa. Forrás: Origo

Érdemes USB-n keresztül tölthető akkumulátoros darabot választani, hiszen ennek használatához nincs szükség hálózati áramforrásra. Emellett az sem egy kimondott hátrány, ha van rajta egy LCD kijelző, mert ez jelentősen megkönnyíti a kezelését. Az ilyen elektromos darabok jellemzően drágábbak, mint hagyományos társaik, de azoknál tényleg sokkal kényelmesebbek, és bárki, még a gyenge fizikumú embere is könnyen boldogulhatnak velük. Ezen kívül az sem utolsó dolog, hogy meg sem izzadunk a kerék felfújása közben.

A mi tippünk: Bosch EasyPump

USB-s bicikli lámpa

A lámpa elengedhetetlenül fontos, ez nem is lehet kérdés! Nem csak azért, hogy a bringás lássa, hogy mi van előtte, hanem sokkal inkább, hogy őt is lássák, hiszen ez komoly baleseteket előzhet meg.

Media-Tech MT2200. Forrás: Origo

Az nagyon fontos, hogy egy ilyen kiegészítőnek nagy legyen a fényereje, a pislákoló pilácsoknak ugyanis nincs semmi értelme. De az sem utolsó szempont, hogy ezek honnan kapják az energiát. A hagyományos elemes megoldás helyett mi olyan lámpákat javasolunk, amelyek rendelkeznek beépített akkumulátorral, és így USB porton keresztül tölthetőek. Ezáltal ugyanis pénz takarítható meg, és akkor sincs gond, ha elfogyna az elem otthon. A jobb modellek akár 30-40 órás üzemidőt is szavatolnak egyetlen töltéssel, és a fényük pedig kellően erős, valamint az áruk sem irreálisan magas. Érdemes természetesen cseppálló modellt választani, ami az esőben sem megy tönkre.

A mi tippünk: Esperanza 2(első lámpa) és Media-Tech MT2200 (hátsó lámpa).

Computer a kormányon

Rengeteget fejlődtek a kerékpáros computerek, és ebből fakadóan ma már rengeteg okos eszköz közül válogathat a felhasználó. Ezek között akadnak olyanok, amelyek csak a sebességet és a megtett távot mutatják, olyanok, amelyek nagyobb képernyőn ez előre letöltött térképet mutatják, de olyanok is, amelyek valós időben jelzik a felhasználó pozícióját, és képesek GPS révén elmenteni minden egyes fontos adatot.

Bryton Rider 15 NEO E, a fedélzeti computer. Forrás: Origo

A magasabb kategóriás készülékek vezeték nélküli eljárásokat használnak, érintőképernyős kijelzővel rendelkeznek, tartalmaznak előzetesen eltárolt edzésterveket, és a telefonhoz csatlakozva képesek jelezni, ha hívásokat, értesítéseket kap a felhasználó. Sőt, amennyiben valaki elektromos kerékpárt használ, akkor az akkumulátor töltöttségéről is valós idejű információkat kaphat.

A mi tippünk: Bryton Rider 15 NEO E

Fülhallgató

A sportolást feldobhatja a zene- vagy podcast hallgatás, de nem mindegy, hogy ezt milyen eszközzel tesszük. A legjobb erre valamilyen kicsi, könnyű, vezeték nélküli fülhallgató, amely akár könnyen zsebre is vágható. A hangminőség persze igen fontos, és az sem árt, ha egy ilyen masina rendelkezik mikrofonnal, aminek köszönhetően akár headsetként is használható, tehát hívások lebonyolítására is alkalmas.

Samsung Galaxy Buds+ Forrás: Samsung

De ez nem minden! Igen lényeges, hogy egy ilyen termék támogassa az úgynevezett "Ambient" módot. Azaz képes legyen beengedni a fülbe a külvilág zajait is akár, mert ezzel elkerülhető, hogy a felhasználó teljesen izolálja magát a környezetétől. Ez ugyanis közlekedés közben rendkívül veszélyes lehet.

A mi tippünk: Samsung Buds2 Pro

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!