Elképesztő, hogy meddig húzza az időt ezzel a fejlesztéssel az Apple

Apple iPhone 14 széria
Vágólapra másolva!
A sima iPhone mobilokba egészen 2025-ig nem hajlandó 120 Hz-es kijelzőt építeni az Apple, állítják a megbízhatónak vélt források.
Vágólapra másolva!

Az androidos mezőnyben már évek óta 120 Hz-es (esetleg 90 vagy épp 120-nál több Hz-es) kijelzőket használ az új mobilok zöme, még az olcsóbb kategóriákban is. Az Apple nagy meghökkenésre még azz iPhone 14 szériát is úgy adta ki, hogy ez csak a Pro modelleknek járt, az alap iPhone modellek hiába drágák, 60 Hz-es panelt kaptak.

Apple iPhone 14 széria Forrás: 9to5Mac

Ross Young és a DSCC forrásai szerint 2023-ban az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus kap ugyan dinamikus szigetet, mint az iPhone 14 Prók, de ProMotion-kijelzőt, vagyis 120 Hz-es képfrissítést még mindig nem.

Ez marad a drágább Pro modellek kiváltsága, ahogy az AoD is. Ami még megdöbbentőbb, az, hogy a jövő évi iPhone 16 szériánál is ez lesz a helyzet, vagyis 60 Hz-es LTPS-panelt kapnak az „olcsóbb" iPhone-ok. Young szerint ezzel is éreztetni akarja a Pro modellek előtti szakadékot az Apple, így a 120 Hz-es kijelzőket csak 2025-ben, az iPhone 17-be építi be. Akkor a Pro modelleknél pedig a képernyő alá rejtett Face ID lesz a megkülönböztető tényező. Rejtett szelfikamerára pedig csak az iPhone 19 Pro modelleknél lehet számítani.