Újabb országokban csap le a potyautasokra a Netflix

Netflix
Vágólapra másolva!
Pótdíjat kell fizetniük a jelszavukat másokkal is megosztó felhasználóknak.
Vágólapra másolva!

Folytatja a sokáig megtűrt jelszómegosztás elleni hadjáratát a Netflix, tájékoztatása szerint a második negyedévben az Egyesült Államokban és számos másik országban is lecsap majd az olyanokra, akik más címeken élőkkel osztják meg a jelszavaikat, hogy azok ingyen használhassák a szolgáltatást.

Kevesebbe kerül a legolcsóbb csomag, mint a pótdíj családtagnak vagy ismerősnek való megadása Forrás: Netflix

A jelszavukat megosztott felhasználók választás elé kerülnek majd: egyrészt kitilthatják a jogtalanul Netflixezőket a felhasználói fiókjaikból, másrészt pótdíj fizetésével alfiókokat hozhatnak létre számukra, harmadrészt pedig maguk is befejezhetik a szolgáltatás használatát.

A rendszert idén tesztelési jelleggel Kanadában, Portugáliában, Spanyolországban, továbbá Új-Zélandon már bevezette a Netflix, a tapasztalatok alapján pedig készen áll a további piacokon történő aktiválására, köztük az egyik legnagyobb halnak mondható Egyesült Államokkal.

Az előfizetők maximum két másik lakcímen élő potyautas számára hozhatnak létre alfiókokat, a háztartásonként fizetendő pótdíj mértéke piactól függően változik, Kanadában például 7,99 dollárról van szó. Kontextusként a szolgáltatás hirdetéseket is mutogató legolcsóbb csomagja 5,99 dollárba kerül az országban, a Full HD felbontású streamelést is biztosító normál előfizetése pedig 16,49 dollár.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!