Vágólapra másolva!
Megduplázódik a kijelzőre könnyedén kicsempézhető ablakok száma.
Vágólapra másolva!

Alig pár héttel az Ubuntu 23.04 elérhetővé válását követően máris megkezdődött a munka az alapvetően hathavonta frissülő Linux-disztribúció következő kiadásának összeállításán. A várhatóan októberben befutó, Mantic Minotair kódnevű kiadás nem hoz majd hatalmas szenzációkat, viszont a megszokotthoz hasonlóan több hasznos reszeléssel is próbálja javítani a felhasználói élményt.

Most lelepleződött az egyik ilyen kisebb jóléti funkció, a rendszeren előtelepítve megtalálható lesz a GNOME grafikus környezet Tiling Assistant kiterjesztése, így a jelenlegi kettő helyett egérhúzásos módszerrel akár három vagy négy ablak is könnyedén kicsempézhető lesz a monitorra. A többségnek jó eséllyel nincs szüksége minden nap ennyi ablak monitoron való elhelyezésére, de semmiképp sem hátrány, ha szükség esetén rendelkezésre áll a lehetőség.

Az Ubuntut készítő Canonical megkereste az ügyben a GNOME grafikus környezet fejlesztőit, álláspontja szerint a kiterjesztést érdemes lenne gyárilag beépíteni a kezelőfelületbe, hogy a disztribúciókat összeállítóknak a jövőben ne kelljen külön foglalkozniuk a funkcionalitás nyújtásával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!