[Frissítve] Ismét drágulni fognak az Intel processzorai

intel alder lake core i9 processzor cpu központi egység
Intel Core i9-12900K
Vágólapra másolva!
Az Arc videókártyák kimaradnak a mostani áremelési körből.
Vágólapra másolva!

Exkluzív értesüléssel rukkolt elő a német PC Games Hardware, egy fórummoderátor értesüléseinek utánajárva két nagykereskedő is megerősítette a kiadvány számára, hogy az Intel hamarosan az összes Core központi egység árát meg fogja emelni. A vállalat hírünk írásáig semmiféle nyilvános tájékoztatást sem adott az ügyben, de az értékesítési láncban lévő partnereit már értesítette a tervéről.

A 12. generációs Alder Lake családtól mindegyik termékvonalat érinti az áremelés Forrás: Intel

Az Intel tavaly ilyenkor is megemelte a processzorainak árát, modelltől függően egy számjegyűtől olyan 20 százalékig terjedt a drágulás mértéke. Egyelőre nem tudni, hogy idén mekkora áremelkedésre lehet számítani, de a 12. generációs Alder Lake modellektől kezdve minden termékcsaládot érinteni fog, beleértve az idén ősszel piacra kerülő modelleket is.

A tájékoztató levél szerint az áremelésekre részben a vállalat belső átszervezései, részben pedig az épülő chipgyárak elszálló költségei miatt van szükség. Az Intel tisztázta, hogy az Arc videókártyákat nem érinti az áremelés, azok ajánlott fogyasztói árai nem változnak.

Frissítés: az Intel tagadja, hogy áremelésekre készülne, ennek megfelelően állítása szerint semmiféle levelet sem küldött a kereskedőknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!