Feszengenek a fiatalok a szexjelenetek alatt

reggel, szex, boldog pár
Vágólapra másolva!
A felük inkább az emberi kapcsolatok jobb ábrázolására kíváncsi.
Vágólapra másolva!

Érdekes eredményeket hozott kutatással rukkolt elő a Kaliforniai Egyetem, a felmérésében a jelenleg körülbelül 10-24 év közti Z generáció filmes szexszel kapcsolatos véleményére voltak kíváncsiak a kutatók. Természetesen a korosztály idősebbik részét kérdezték ki, nem gyerekeket zaklattak, hogy mi a véleményük a számukra nem ajánlott jeleneteket tartalmazó filmekről.

Inkább az emberi kapcsolatok, mintsem a szex ábrázolása érdekli a fiatalokat Forrás: Shutterstock/Lucky Business

A megkérdezettek 44,3 százaléka szerint a médiában túlságosan gyakori és felülértékelt a románc, 47,5% szerint pedig szükségtelen a cselekmény továbbgördítésére szexjelenetet használni. A résztvevők közül többen állították, hogy kínos feszengés tör rájuk, mikor másokkal való filmnézés közben említésre méltó szexjelenet következik. Elsőre furcsán hathat, de a megkérdezettek 51,5 százaléka több plátói szerelemmel kapcsolatos tartalmat szeretne látni.

A kutatást felügyelt Yalda Uhls szerint egyes vádakkal ellentétben nem arról van szó, hogy a Z generáció „szexnegatív" volna, őket is érdeklik a filmekben és a sorozatokban a szexuális témák, ám ezek helyett inkább a sokrétűbb emberi kapcsolatok ábrázolása felé húznak. Ötlet szintjén felmerült, hogy a helyzetnek köze lehet a pornónézésnek, azonban a kutatás nem készült fel ilyen összefüggés vizsgálatára, így ez rejtély maradt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!