Nem nevetség tárgya a bohócok által indított per

bohóc clown cirkusz
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A foglalkoztatási törvények megsértésével vádolják az online bohócküldő szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Csoportos pert kaptak a nyakukba a rendezvényekre bohócok küldésével foglalkozó Clowns.com tulajdonosai. A New York állambeli vállalkozást azzal vádolja a négy felperes, hogy több ponton is megsértette a foglalkoztatással kapcsolatos törvényeket, például alkalmazotti jogviszony helyett éveken át alvállalkozóként papírozta le az előadóit, nem kompenzálta őket a műsorok előtti és utáni teendőkért, továbbá nem kaptak túlórapénzt az elhúzódott műsorokért.

A felperesek szerint gyakran fiatal, tapasztalatlan, anyagilag kiszolgáltatott színészek próbálnak szerencsét az iparban, belőlük nevetve bohócot csinálnak a foglalkoztatók Forrás: Aufa Fikry / Unsplash

A felperesek szerint konkrétan nem is tudják, hogy miként lett kalkulálva a fizetésük, miután a foglalkoztatójuk nem adta át a törvény által kötelezően előírt kimutatást, az egyikőjüket állítólag ennek a szóvátétele miatt menesztették.

Ezen túlmenően további érdekes egyéni panaszok is érkeztek, például az egyik női bohóc koronavírusos lett, ám a főnöke ezt nem volt hajlandó elhinni, helyette összeesküvés-elméletes videókat küldött, amelyek szerint nem is létezik a járvány. A nő végül felmondott, ám megtorlásul a volt főnöke elérte, hogy menesszék az új zenetanári állásából.

Hírünk írásáig az alperes nem kívánta kommentálni a munkaügyi pert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!