Drámaian megújulhat idén az Apple Siri

apple siri iphone
Fotó: Omid Armin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Jöhetnek a generatív mesterséges intelligenciás funkciók a hangasszisztensbe.
Vágólapra másolva!

A következő években várhatóan teljesen átveszik a klasszikus módokon működő hangasszisztensek helyét a mesterséges intelligenciát használó társaik, az Amazon Alexa és a Google Asszisztens mellett idén az Apple Siri is megkezdheti az új típusú háttértechnológiára való átállást.

Generatív MI-es technológiafrissítés teheti újból versenyképessé a Sirit Forrás: Omid Armin / Unsplash

A legfrissebb iparági pletykák szerint az Apple a nyáron esedékes WWDC fejlesztői konferenciáján fogja leleplezni a Siri már generatív mesterséges intelligenciát is használó verzióját. Ha minden igaz, akkor a frissítés a jelenleginél nagyobb személyre szabhatóságot és komplexebb társalgási lehetőségeket hoz majd, a megkezdett beszélgetések pedig folytathatóak lesznek az eszközök közti váltáskor.

A Siri éveken át az egyik legjobb hangasszisztens volt, azonban magánszféravédelmi okokból a funkcióinak java a felhasználók saját eszközein fut, az Apple kütyüi nem küldik el további feldolgozásra az információkat a felhőbe. Az idő haladtával emiatt a Siri egyre feltűnőbben lemaradt tudásban a riválisokkal szemben, azonban a mostani technológiafrissítéssel újból felkapaszkodhat melléjük, megszabadulhat a funkcionális deficitjeinek jókora részétől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!