Bámulatos mesterséges intelligencia forradalmasítja a keresést a Samsung új csúcstelefonjában

Samsung, Galaxy S4, ultra, okostelefon, mesterséges intelligencia, teszt
Angliában lehet, hogy több millió mobiltelefont le kell cserélni
Vágólapra másolva!
A Samsung régóta az egyik leginnovatívabb techvállalata. A dél-koreai holding rengeteget költ fejlesztésekre, annak érdekében, hogy továbbra is diktálni tudja a tempót ezen a piacon, és így képes legyen megtartani erős pozícióit a drága termékeket tartalmazó, komoly hasznot termelő prémium kategóriában is. Lássuk, hogy szerepel a legújabb csúcskészüléke, a Samsung Galaxy S24 Ultra!
Vágólapra másolva!

A cég ennek érdekében mutatta be a január végén a 2024-es csúcstelefonjait, azaz a Galaxy S24 szériát, amelybe három készülék tartozik. Köztük a legnagyobb tudású a korábbi évek hasonlóan a Galaxy S24 Ultra fantázianevű modell.

Megérkezett a Sasmung új csúcstelefonja. Forrás: Origo

Ebbe állítása szerint mindent belepakolt a vállalat, amit csak tud, és emiatt egy kifejezetten izgalmas, érdekes terméknek tűnt, legalábbis az előzetes információk értelmében.

Elegancia

Egy ilyen kaliberű, és kétségkívül nem olcsó készüléktől mindenki joggal várhatja el a kiemelkedő dizájnt, és ezt bizony meg is kapjuk az Ultrától. Ez ugyanis egy fantasztikus külsejű, apró részleteiben is kidolgozott, karakteres külsővel bíró modell. A készülékház az űrhajók építésénél használt anyagból, titánból készült, emellett természetesen az elő- és hátlapi Gorilla Glass védőüveget sem spórolták le róla. Ennek köszönhetően kifejezetten strapabíró készülék született, amelynek a víz, a kosz és a por sem árthat.

A kijelző természetesen remek. Forrás: Origo

A fogása kényelmes, az összeépítés minősége kifogástalan, a gombok jó helyen vannak, és könnyen elérhetőek. meglehetősen vékony, csupán 8,6 centiméter vastag, így kényelmesen zsebre vágható.

 

Mesterséges intelligencia a mobilban

 

A készülék nagy extráit jelentik a fejlett mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatások, amelyekkel a fő cél az volt, hogy tágítsák a telefonozás korlátait. Ezek között akadnak hasznosak is, így például a képjavítás vagy képátalakítás, amelyekkel a fotók tehetőek jobbá. Még arra is van mód, hogy egy oda nem illő személyt vagy tárgyat leradírozzunk a képről. Emellett a telefon képes arra, hogy hosszabb dokumentumokból készítsen rövid összefoglalót, könnyen átlátható formában tálalva.

A mesterséges intelligencia funkciók hasznosak és az érintőceruza is a csomag részét képezi. Forrás: Origo

Ez remek, épp úgy, mint hogy rendelkezik beépített tolmáccsal, amely arra is képes, hogy azonnal lefordítsa, akár szóban is a telefonbeszélgetéseket. Sajnos ez még magyarul egyelőre nem működik, de állítólag már erre sem kell sokat várni. A fontosabb MI-funkciók között kell megemlíteni, hogy a mobil bármilyen rögzített hanganyagból képes leiratot készíteni, ami igen jól jöhet azoknak, akik sok időt töltenek meetingeken. Meg kell még említeni a Galaxy S24 Ultra egyik legérdekesebb szolgáltatását, amely a keresést forradalmasítja. Elég csak egy képen vagy egy videó képkockáján körbekeríteni azt, amire kíváncsiak vagyunk. Ezt a beépített "szuperagy" elemzi, kitalálja, hogy mi az, és máris megjeleníti a kapcsolódó internetes találatokat. A legmeglepőbb az egészben, hogy ez a szolgáltatás nem csak egy marketinges trükk, hanem a valóságban is működik. Igaz nem minden esetben tökéletesen, előfordul, hogy hibázik, de az irány abszolút ígéretes.

 

Remek látványvilág

 

A jó képminőség is alapelvárás, és erről a cég saját fejlesztésű, AMOLED kijelzője gondoskodik. A 6,8 inches képernyő kontrasztja tökéletes, a színei fátyolozottságtól mentesek, ragyogóak. A részletesség kiváló, a felbontása konkrétan jobb, mint a legtöbb mai monitoré vagy laptopé, hiszen 1440 x 3120 képpontos. A kép ennek megfelelően tökéletesen éles, elmosódottság, pixelesedés nem érzékelhető.

A fotós képességei rendben vannak. Forrás: Origo

A HDR anyagok visszaadását is biztosító készülék a mozgások visszaadása során sem hiányzik. A kijelző 120 Hz-es, azaz másodpercenként 120 képkocka megjelenítését teszi lehetővé. Ennek köszönhetően a mozgások megjelenítése hibátlan, akadás, szaggatás nem tapasztalható. A modell maximális fényerejét közel 20 százalékkal növelték meg a tavalyi rokonához képest, így e téren kiemelkedően jól teljesít. Ennek köszönhetően pedig erős fénynél, akár napsütésben is látható marad a képe.

 

Mire jó?

 

A direkt erre szolgáló tesztprogramok segítségével kiderítettük, hogy a Galaxy S24 Ultra jelenleg a világ egyik legnagyobb teljesítményű telefonja, köszönhetően a bivalyerős hardvernek. Ebből fakadóan a használat közben semmilyen lassulást nem tapasztaltunk, a weboldalakat gyorsan betölti, és minden applikációval boldogul.

 

5000 mAh-s akkumulátor került bele, ami akár 15 órán keresztül képes ellátni energiával. De azért, ha valaki hagyományos módon használja, levelezésre, telefonálásra, chatelésre, fényképezésre, akkor be kell érnie durván 8 órával 50 százalékos fényerő mellett.

 

Sok telefonnál problémát okoz a túlzott melegedés, azonban jelen esetben ettől nem kell (nagyon) tartani. Az új, egyedi hűtőrendszernek köszönhetően sosem hevül át kellemetlen szintre a készülék.

A Samsung saját, Android 14 alapokra épülő rendszere fut rajta, ami nagyon jól működik. Természetesen hibátlanul tud magyarul, rengeteg plusz funkcióval rendelkezik, és kellően felhasználóbarát. Itt érdemes megemlíteni, hogy a termék szerves részét képezi egy aktív toll is, amely megkönnyíti a vezérlést, lehet vele rajzolni, szerkeszteni, és még távirányítóként is bevethető.

 

Fotózás, videózás

 

A várakozásoknak megfelelően a beépített kamerák jól működnek, hiszen ebben a Samsung mindig is nagyon erős volt. Kellően sokoldalú, ugyanis rendelkezik ultraszéles látószögű és nagyítást biztosító zoomkamerákkal is. Azonban ez utóbbiak sötétben nem mindig teljesítenek jól, előfordul, hogy zajos, elmosódott, természetellenes a végeredmény. De, ha van némi fényforrás, akkor joggal lehet bízni abban, hogy remek lesz a kép.

A Samsung Galaxy S24 kamerájával sötétben is lehet remek képeket lőni. Forrás: Origo

A videós tulajdonságai is erősek, hiszen akár 8K-s anyagok is rögzíthetőek vele, ami még mindig ritkaságnak számít. A beépített stabilizátor pedig képes kijavítani a rázkódásból fakadó hibákat, így a modellel mozgás, sétálás közben is lehet mozgóképeket készíteni. Emellett a lassítás és szuperlassítás sem hiányzik, amelyekkel igen látványos anyagok hozhatóak össze.

 

Megéri az árát a Samsung Galaxy S24 Ultra?

 

A Samsung érezhetően nagyon komoly energiákat mozgósított annak érdekében, hogy 2024 elején is előálljon egy bajnok telefonnal. Az erőfeszítéseiket pedig siker koronázta. A Galaxy S24 Ultra ugyanis egy kiváló mobil, aminek nem, hogy gyenge pontja nincs, hanem minden területen bivalyerős.

A kijező szinte leesik a telefonról, kerete alig van. Forrás: Origo

A mesterséges intelligencia által kínált extra szolgáltatásoknak egyértelműen van értelmük és létjogosultságuk, és kiemelik ezt a készüléket a prémium kategóriás vetélytársak közül. Viszont mindennek értelemszerűen megkérik az árát, és ezt szerint kell érteni. A Samsung Galaxy S24 Ultra alapváltozatáért, a 256 GB-os tárolókapacitású verzióiért is 600 000 forintot kell letenni az asztalra, ez pedig bárhogy nézzük, szép kerek összeg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!