Európában is zárt marad az Apple chatszolgáltatása

mobilozás chatelés iphone csevegés sms rcs
Fotó: Tim Mossholder / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nincs olyan súlya, hogy átjárhatóvá kelljen tenni más csevegőkkel.
Vágólapra másolva!

Számos változásra számíthatnak március elejétől az Apple ökoszisztémájában élők, a digitális piacokról szóló uniós jogszabály miatt a vállalatnak például lehetővé kell tennie az alternatív programboltok telepítését a mobileszközeire, vagy éppen engednie kell a pénzügyi appok számára az NFC-s mobilfizetést. Sajnos rossz hír is jött már a DMA miatti változtatások kapcsán, az iPhone- és iPad-tulajok elveszítik a progresszív webappok használatának lehetőségét.

A DMA hatályba lépése előtti hetekben egy számára kedvező döntést ünnepelhet most az Apple, döntéshozók megítélése szerint a csak iPhone, iPad és Mac eszközökről használható iMessage üzenetküldő rendszerének nincs akkora súlya, hogy kapuőrzőnek nyilvánítsák.

Zárt maradhat az iMessage, az Apple-nek nem kell lehetővé tennie, hogy más chatszolgáltatásokat használók csatlakozni tudjanak hozzá az ügyfélbázisával való csevegés érdekében.

Az Apple mellett a Microsoft is jó híreket kapott, a Bing keresőt, az Edge böngészőt, továbbá a hirdetési üzletágát sem minősítették kapuőrzőnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!