Elvette az igazgató az iskolás mobilját, mert meg akart nézni egy videót

amanda tiktok
Véleményeket kért az internet népétől a gyomrát megfeküdt incidens miatt az édesanya
Fotó: keepingupwithamandaj / TikTok
Vágólapra másolva!
Egyszerűen kivette a kezéből a mobilt, és a gyerek arca elé tartva feloldotta azt a Face ID-vel.
Vágólapra másolva!

Rövidesen nagy bajba kerülhet egy amerikai iskolaigazgató, komolynak tűnő incidens kapcsán kérte ki a követőinek véleményét egy TikTokra videókat feltöltő anyuka. Állítása szerint február végén az iskola igazgatója behívta az irodájába a fiát, mert úgy tudta, hogy levideózott egy iskolában történt verekedést, szerette volna látni a felvételt.

A fia elővette az iPhone-ját, hogy szeretné kikérni az anyukájának véleményét a kérés teljesítése kapcsán, ám az igazgató egyszerűen kivette a kezéből a mobilt, az arca elé tartva feloldotta azt a Face ID-vel, majd a készülék háttértárának tartalmát engedély nélkül böngészve megkereste a videót.

Amanda arra volt kíváncsi, hogy mások szerint ez elfogadható eljárás volt-e az igazgató részéről.

A hozzászólók többsége megdöbbent az incidensen, ráadásul többen relevánsnak mondható háttérrel és perspektívával rendelkeztek.

„Rendőr vagyok, még mi sem tehetünk ilyet, bírói végzés kell hozzá. Szerezz ügyvédet” – írta az egyik. „Igazgatóként elmondhatom, hogy ez teljes mértékben elfogadhatatlan”, írta az állítólagos elkövető egyik távoli kollégája. „Abszolút nem. Tanárként, iskolai adminisztrátor feleségeként, és anyaként ezt nem nyelném le” – vélte egy harmadik néző.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!