Így próbál leszámolni a Samsung az iPhone-nal

samsung galaxy ring okosgyűrű
Samsung Galaxy Ring okosgyűrű
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
A koreai cég reményei szerint az okosgyűrűjével mobilváltásra tudja majd sarkallni a vevőket és így maga mögé utasíthatná az Apple telefonját.
Vágólapra másolva!

A napokban friss és hivatalos információk érkeztek a Samsung Galaxy Ring okosgyűrű kapcsán, az okosóra helyett vagy annak kiegészítésére kitalált eszköz a várakozások szerint még idén piacra kerül majd. A CNET most kiszedett pár további információt Hon Pakból, a vállalat digitális egészséggel foglalkozó üzletágának vezetőjéből a termék kapcsán.

Pak elmondása szerint a Galaxy Ring számos eltérő méretben lesz kapható, hogy mindenki megtalálja az ujjméretéhez leginkább illeszkedőt belőle. Sajnos a méret befolyásolja a beépített akku kapacitását, a különféle modellek telepei 14,5 – 21,5 mAh között lesznek, olyan 5-9 nap közti működési időt kínálva.

Ami ennél is érdekesebb, hogy a Galaxy Ring csak androidos mobilokkal működik majd, az iPhone támogatásán nem dolgozik aktívan a vállalat, a későbbiekben döntenek majd az Apple eszközeivel való kompatibilitásáról. Ez nem műszaki okból lesz így, a vezető szerint „végső soron abban reménykedünk, hogy a termékeink kalibere ráveszi majd az embereket a váltásra”.

A Samsung az okosgyűrűjével sarkallná a fogyasztókat az androidos mobilra váló átállásra.

Ez ambiciózus elképzelés, főleg mivel a Samsung ezúttal egy meglévő termékkategóriába száll be, miközben az iPhone-nal rendelkezők már most is képesek a mobiljukat támogató okosgyűrűt vásárolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!