Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hangalámondásos videófordítást kap a Microsoft Edge

microsoft edge windows 11 laptop notebook home office
Fotó: Microsoft Edge / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kinyithatja a világot az internetezők számára az úttörő fejlesztés.
Vágólapra másolva!

Kiemelkedő hasznosságú fejlesztésről rántotta le a leplet a BUILD 2014 fejlesztő konferenciáján a Microsoft, az Edge böngészője a belátható jövőben képessé válik az internetes videókban lévő beszéd lefordítására. A funkció többek közt a YouTube-on és a Coursera oldalakon is használható lesz, a fordítást feliratozás mellett gépi hangalámondással kérhetik majd a netezők.

Jelen pillanatban az Edge-be érkező újdonság csak pár nyelvet támogat, spanyolról angolra, továbbá angolról németre, hindire, olaszra, spanyolra képes fordítani. A Microsoft a jövőben természetesen további nyelvekkel kívánja bővíteni a gépi fordító tudását, a jelenlegi állapot még csak a kezdet.

A weblapok esetében a gépi fordítás már két évtizede nem jelent problémát, azonban a videós tartalmak esetén eddig legfeljebb arra tellett a YouTube-hoz hasonló szolgáltatásoknak, hogy gépi módszerrel leiratot készítettek a videókban mondottakról, majd ezt szintén gépileg átfordították más nyelvekre.

A Microsoft által most demonstrált fordítási technológia úttörő, drámai mértékben bővítheti az internetezők által megérthető és élvezhető videós tartalmak körét.

Ez egyre fontosabb, hiszen az amatőrök és a profik is egyre inkább videós formátumot választanak a gondolataik interneten való megosztására, így ideje volt megoldást találni a nyelvi akadályok leküzdésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről