Rálőtt pisztollyal a futárdrónra az idős férfi

dennis winn walmart drón kavdropkopter
Egy 9 mm-es pisztollyal találta el a 72 éves Dennis Winn a Walmart drónját
Fotó: Lake County Sheriff's Office
Vágólapra másolva!
Többször is látta a háza mellett, azt hitte, hogy kémkednek utána.
Vágólapra másolva!

Az USA több magánkézben lévő lőfegyvernek ad otthont, mint ahány lakosa van, így évek óta érkeznek már a beszámolók a mások kvadrokoptereire többé vagy kevésbé érthetően lövöldözőkről. Most különleges eset történt, egy 72 éves floridai férfi egy családi házas lakóövezetben lőtt rá a Walmart áruházlánc éppen a levegőben lévő drónjára.

A drón nem szállított árut, csak egy Walmart lobogó volt rajta, az áruházlánc promóciós és tesztelési célból reptette Clermont kisváros közterületei felett. A kezelői váratlanul egy hangos durranást hallottak a futárdrón által visszaküldött hangban, a drónt a bázisára visszareptetve pedig látták, hogy valaki átlőtte egy golyóval a csomagtartó részét, 2500 dolláros kárt téve az eszközben.

A rendőrök az eset helyszínére kivonulva gyorsan megtalálták az elkövetőt. Dennis Win azonnal elismerte, hogy egy alkalommal rálőtt a pisztolyával a drónra, de azt nem tudta, hogy eltalálta-e. 

A férfi többször is látta már a drónt, a telekhatára mellett balra-jobbra cikázva szállt, néha megállt. Azt hitte, hogy valaki utána próbál kémkedni vele.

A rendőrök őrizetbe vették a lakóövezetben lövöldözött férfit, légi járműre való rálövéssel, nyilvános helyen történő fegyverelsütéssel, továbbá 1000 dollár feletti kárt okozott garázdasággal vádolják, ezek mind büntetőjogi tételek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!