Betegesen óriási az Acer csúcsmonitora

acer predator z57 gamer monitor miniled
Acer Predator Z57
Vágólapra másolva!
Egyszerre akár két eszköz 4K felbontású képe is nézhető rajta.
Vágólapra másolva!

Érdemi kompromisszumoktól mentes gamer monitort leplezett le az Acer, a Predator Z57 modelljéhez ráadásul igencsak nagy asztalra lesz szükség, hiába kapott erős ívet a panelje. A 32:9 képarányú monitor összesen 57 hüvelyk képátlójú, a felbontása pedig 7680×2160 pixel, azaz olyan, mintha kettő klasszikus 4K monitort építettek volna egybe a mérnökök.

Acer Predator Z57 Forrás: Acer

A miniLED panellel szerelt, 120 Hz képfrissítési sebességre képes szörnyeteg konkrétan használható is két monitorként, szimultán több eszköz – például asztali PC, laptop, játékkonzol, tévés beltéri egység – ráköthető, majd egymás mellett nézhető a két eszköz képe.

Papírforma szerint a Predator Z57 akár 1000 nit fényerőre is képes, a színleképezése lefedi a DCI-P3 színtér 98 százalékát, a HDR-funkciója 2304 dimmelhető zónát használ. Az eszközök csatlakoztatására két HDMI 2.1 és egy DisplayPort 1.3 bemenetet kínál, az USB hubjának egyik portja pedig akár 90W teljesítmény leadására képes, azaz akár laptopok gyorstöltésére is megfelelhet.

Az Acer óriási monitora az idei második negyedévben kerül majd piacra, az ajánlott fogyasztói ára 2399 euró, olyan 905 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!