Három (plusz egy) szem többet lát

Vágólapra másolva!
Avagy miért kell több kamera egy telefonba?   Ameddig csak a szem ellát, minden nap tökéletes fotók jönnek szembe velünk a közösségimédia-oldalakon témától és alkotótól függetlenül. Manapság az okostelefonnal készített képek egyre inkább megközelítik a hagyományos fényképezőgépek fotóinak minőségét. A folyamatos versenyfutásban a gyártók újabb és újabb ötletekkel és megoldásokkal rukkolnak elő, néhány évvel ezelőtt pedig arra jöttek rá, hogy a jobb képminőség kulcsát nem az jelenti, ha nagyobb kamerákat pakolnak a telefonokra, hanem az, ha többet. Olyan, a kameraképességeket professzionális szintre emelő gyártóknak köszönhetően, mint például a Huawei, hamar divatba jöttek a két-, három-, majd nem is olyan régen a négykamerás okostelefonok. De mégis miért van erre szükség?
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

Fényképezésnél általában mindenki arra törekszik, hogy minél jobb fotókat tudjon lőni helyszíntől és beállítástól függetlenül egyaránt. Ebben segítségünkre lehet az, ha több kamera van a készülékünkben. A lencsék a mesterséges intelligenciának köszönhetően ilyenkor együttműködnek a képalkotás során, így a fotók minősége is sokkal jobb lesz. A Huawei P30 Lite okostelefon három hátlapi és egy előlapi kamerája például tökéletesen kiegészíti egymást, lefedve ezzel a felhasználók mindennapos használati igényeit. A készülék 48 MP-es széles látószögű kamerája a Huawei készülékek történetében az eddigi legnagyobb felbontású, legrészletgazdagabb fotókat biztosítja. Az utóbbi időben nagy divat lett a széles látószögű fényképezés, amely az okostelefonos fotók többségénél megfigyelhető. A gyártók felismerték, hogy olyan okostelefont kell alkotniuk, amelyek igazodnak az igényekhez vagy éppenséggel megteremtik a fotózással kapcsolatos elvárásokat. A Huawei az úttörők táborát erősíti, ezért a P30 Lite a széles látószögű fotózási képességre helyezi a legnagyobb hangsúlyt. A P30 Lite 8 MP-es ultraszéles látószögű kamerája akkor segít, ha például egy nagy túra után a hegy tetejére felérve szeretnénk megörökíteni az elénk táruló tájat teljes egészében. A 2 MP-es úgynevezett Bokeh lencsével pedig kiváló mélységélességű fotók készíthetők, így ez a művészibb képekre vágyóknak jelent nagy segítséget. Az a bizonyos „plusz egy” pedig a készülék előlapján, szelfikészítésre készen minket váró 24 MP-es kamera.

Forrás: Huawei

Az okostelefonok kameraképességeit illetően nem állja meg a helyét a kevesebb több elv, de csak a jövőben lehetünk benne biztosak, hogy a lencsék számának állandó növelése, vagy a technológiai újítások jelenti majd a fényképezés jövőjét. A Huawei P30 Lite kitűnő átmenet lehet a ma és a holnap technológiája között, hiszen teljes egészében lefedi az átlagos okostelefon-fotós minden igényét, a mindennapi és természetfotóktól kezdve a művészibb kompozíciókon át egészen szelfikig.