Vágólapra másolva!
Rendszeres, heti több mint 40 órás adást sugároz Oroszországból és a volt Szovjetunió államaiból augusztus 15-től Washington körzetében az orosz World TV.
Vágólapra másolva!

A szórakoztató és hírműsorokat, amelyeket angol feliratokkal sugároznak mind földi, mind kábeladásban, később ki akarják terjeszteni az Egyesült Államok más területeire - jelentette ki csütörtöki washingtoni sajtókonferenciáján Vlagyimir Ananyics, a részben egy kormányhivatal tulajdonában lévő televízió elnöke. Ananyics közölte, reméli, három hónapon belül napi két órás adást közvetíthetnek Chicago körzetében is.

Néhány városi tv-ben, így New Yorkban, Miamiben és Washingtonban már vannak orosz nyelvű, felirat nélküli rövid műsorok, amelyeket elsősorban az orosz bevándorlók néznek.

Kszényija Portnoj, Ananyics asszisztense elmondta, hogy a hírműsorokat különböző forrásokból állítják össze. Szergej Rjabkov, a washingtoni orosz nagykövet helyettese közölte: a Russian World Tv független a moszkvai kormánytól. Adrian Karatnycky, a Freedom House volt elnöke ugyanakkor azt állítja, hogy minden, a World TV-ből származó hír az orosz kabinet álláspontját képviseli, de legalábbis tartózkodik a kormánypolitika kemény bírálatától.