Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Aranykor-győztesek: Psota, Darvas, Makk

Vágólapra másolva!
A Filmmúzeum Televízió  2003. november 30-án, vasárnap este osztotta ki az immár hagyományosnak számító Aranykor-díjat, mely a nézők szavazatai alapján áll össze, és minden évben a legkedveltebb színésznő, színész és legnépszerűbb filmes alkotó kapja. Ebben az évben először az interneten is lehetett szavazni.
Vágólapra másolva!

A Filmmúzeum legkedveltebb színésznője Psota Irén lett, a legkedveltebb színművésznek Darvas Iván bizonyult. A "Filmmúzeum legkedveltebb filmes alkotója" címet Makk Károly kapta meg.

Emlékeztetőül: 2001-ben Aranykor-díjasok Törőcsik Mari, Sztankay István és Vitray Tamás voltak, 2002-ben Halász Judit, Kállai Ferenc és Antal Imre. A díjakat ezúttal Hiller István, a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere adta át az ismert művészeknek, Prokopp Dóra, a Filmmúzeum vezérigazgatója és Liebhaber Judit műsorvezető társaságában.

Hiller István miniszter a díjkiosztón elmondta, hogy a Filmmúzeum Televízió olyan csatorna, amely valódi értékeket közvetít, hiszen létrejötte óta, már több mint 300 magyar játékfilmet mutatott be műsorában. A Filmmúzeum Televízió ezen az estén ünnepelte hároméves születésnapját is, ugyanis a csatorna 2000. november 27-én kezdte meg adását.

A díjátadón Darvas Iván tiszteletére - aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a díjátadón - Kamarás Iván énekelt egy dalt, Psota Irén művésznőt pedig Gryllus Dorka köszöntötte egy olyan dallal, mely egykor Psota Irén nagy sikere volt: Levél a férjem kolléganőjének...

A díjátadón teljes terjedelmében levetítették Makk Károly Mit csinált felséged 3-5-ig című filmjét, melyben Psota Irén és Darvas Iván is főszerepet játszottak. Az ünnepségnek az Erzsébetvárosi Gödör Klub adott otthont.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről