Bírák előtt Janet Jackson vetkőzése

Vágólapra másolva!
Az első fokú ítélet szerint nem jár kártérítés annak az amerikai férfinak, aki beperelte az CBS tulajdonosát a Super Bowl-döntő szünetében közvetített meztelenkedés miatt.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Első fokon ártalmatlan

Elutasította az egyik alsó fokú utahi bíróság annak a háromgyermekes családapának a követelését, aki ötezer dollárra, azaz több mint egymillió forintra tartott igényt Janet Jackson február elsejei nyilvános vetkőztetése miatt.

A Salt Lake City-ben indított eljárás felperese, Eric Stephenson azt állítja, erkölcsi kár érte őt és hozzátartozóit, amikor a CBS főműsoridőben mutatta az énekesnő meztelen melleit. A férfi szerint nem elég, hogy a tévétársaság megengedhetetlen jeleneteket sugárzott az amerikai-futball döntőjében, ráadásul előtte mindezt családi programként hirdette meg, azaz "hazug reklámjával" becsapta nézőit.

Másképp látta a helyzetet az üggyel foglalkozó bíró, aki úgy döntött, Stephenson központi állításával ellentétben, a CBS-t birtokló Viacom nem bűnös hamis reklám terjesztésében. Az első körben alulmaradt férfi, aki az ítélet után csalódottnak mondta magát, még nem döntötte el, hogy fellebbez-e, vádjait azonban fenntartja. "Az igazi vesztes itt a fogyasztó. A győzelmem elmaradása azt jelenti, hogy a cég megússza az ügyet, sőt, engedélyt kap a hazudozásra" - értékelte Stephenson a bírói döntést.

A beperelt céget képviselő Jeff Hunt ügyvéd szerint Stephenson nem a megfelelő jogi utat választotta panaszával, mert vagy szövetségi szinten kellett volna polgári pert indítania, vagy az amerikai médiahatósághoz kellett volna fordulnia, amely jelenleg is vizsgálja Janet Jackson vetkőzésének ügyét - írta a BBC.

A Super Bowl-félidő körüli botrány még azután tört ki, hogy P. Diddy és Kid Rock fellépését követően, az MTV szervezte zenei program csúcspontján Justin Timberlake váratlanul letépte a vele duettet alkotó Janet Jackson jelmezének egy darabját.

Timberlake, aki előtte azt dalolta, a szám végére levetkőzteti az énekesnőt, a záró taktusok közben megragadta partnere bőrruháját, amiről leszakított egy darabot, így annak ellenére, hogy a közvetítés rendezője szinte azonnal egy másik kamera képére kapcsolt, a nézők rövid időre láthatták Janet Jackson meztelen mellét. Az énekesnő később elsimerte, hogy megrendezett volt a jelenet, és bocsánatot kért a történtekért.