Az amerikai rajzfilm főhősei kalandjaik során találkoznak a Harry Potter-történetek szerzőjével és A Gyűrűk Urában Gandalf varázslót alakító Ian McKellennel is.

Homer és hozzátartozói egy Londonban játszódó részben ismerik meg személyesen az utóbbi évek legsikeresebb meseíróját. A rajzfilmet gyártó cégnek a Simpson-ügyekben nyilatkozó szóvivője elmondta, hogy Homer és hozzátartozói egy könyvesbolt előtt futnak össze az írónővel, ahol egyből Harry Potterről kezdenek vele beszélgetni. Homer és Marge kislánya, Lisa Simpson, aki fanatikus Potter-rajongó lesz, milliónyi kérdéssel árasztja el JK Rowlingot.

Forrás: Hölgyfórum
JK Rowling

Az epizódban feltűnik Sir Ian McKellen brit színész is, aki A Gyűrűk Ura-trilógiában Gandalf varázslót játssza, de a színházlátogatók számára elsősorban kiváló Shakespeare-alakításairól ismert. Simpsonék is egy Macbeth-előadáson látják a művészt, akire a történet során ráomlik egy állványzat, majd villámcsapás is sújtja. A The Simpsons szóvivője szerint a sorozat új részében a britekkel kapcsolatos sztereotípiákat próbálják viccesen bemutatni - írta az Ananova internetes magazin.