Profikkal indul a Barátok közt ellen a TV2

Vágólapra másolva!
Jövő év elején indul a TV2 új szappanoperája, a csúcsnézettségű Barátok közt ellenfelének szánt kórházsorozat. A TV2-s műsorba - amely a finanszírozási nehézségekkel küszködő állami kórházak helyett, egy Buda környéki magánklinikán játszódik - a konkurens produkciótól eltérően, nagy többségében  foglalkoztatott, színházaikban elismert művészeket válogattak be. Cikkünkben előre megismerkedhet a magyar Feketeerdő klinika szereplőivel.
Vágólapra másolva!

A következő tévés szezonban, várhatóan januárban vagy februárban indul a TV2 új sorozata, a Jóban-rossz-ban, amely egy képzeletbeli klinika mindennapjait mutatja be.

A sorozat karaktereit a tévében viszonylag ritkán látható színészek alakítják, a produkció szereplői, mások mellett Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művésze, Vándor Éva a fővárosi József Attila Színházból, Lengyel Tamás, a Radnóti Színház tagja, a Madách Színházas Kerekes Viktória, és Siménfalvy Ágota, Létay Dóra, a Vidám Színpad vendégművésze, valamint Gazdag Tibor a Székesfehérvári Vörösmarty Színházból. Korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben azonban Gubás Gabi, a Radnóti Színház tagja főszerepet nem, csak epizódalakításokat vállalt.

Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója a szerepekről annyit mondott, az új széria főbb karakterei közé - a Barátok közt gyakorlatától eltérően - nem válogattak be amatőr színjátszókat, képzett színészekkel forgatják az új sorozatot, amelynek a munkálatai jelenleg is zajlanak. "Hosszas válogatás után találtuk meg őket, akik mind profik, színházaikban elismert művészek, de azért arra is ügyeltünk, hogy lehetőleg ne legyenek túl ismertek a nagyközönség számára, mert a napi szappanoperákban a nézők nem tudnák őket a szerepükkel azonosítani." A kihangsúlyozott különbségek ellenére a színészválogatást a Barátok közt egykori Berényi Ákosát alakító Somorjai Tibor vezette.

Az [origo] információi szerint a Jóban-rosszban története egy Budapest környéki, leginkább a Telki Magánkórházra emlékeztető privát egészségügyi intézményben játszódik, és inkább a német Feketeerdő kliniká-hoz, mint a vér- és akciódús Vészhelyzet-hez hasonlítható. Az Interaktív Kft. által gyártott, teljes egészében magyar készítésű szappanoperában kevesebbet műtenek, de romantika, krimi és intrika bőven lesz benne.