Tévécsatorna - kizárólag kisbabáknak

Vágólapra másolva!
Kanadában három év alatti kisgyermekek számára indítanak egy csatornát, méghozzá az úgynevezett HD-technikával.
Vágólapra másolva!

A HD televíziózás a digitális korszak egyik nagy találmánya: a rövidítés a high definition kifejezést takarja, amit magyarul a nagy felbontású tévére szoktak használni. Ez azt jelenti, hogy a HD tévének a hagyományoshoz képest kétszer akkora a sorfelbontása, ami persze jóval életszerűbb képet eredményez, mivel sokkal kisebb a jelveszteség.

A csecsemők valószínűleg könnyebben is tanulnak az ilyen technikával megoldott tévéműsorokból, hiszen a kép mellett a hang is sokkal élesebb, egy műsor valóban sokkal életszerűbb tud lenni. (Állítólag óriási élményt nyújtott az első koncert is, amit így adtak le, Robbie Williamset szinte maguk mellett érezhették a tévénézők.)

A kanadai High Fidelity HDTV Inc. még nem tűzte ki a sugárzás megkezdésének pontos dátumát, annyi azonban bizonyos, hogy egyelőre a műsorok ötven százalékát szeretnék HD-technikával leadni, de később teljesen áttérnének erre. A csatorna egyébként teljesen reklámmentes lenne, és kizárólag három év alatti gyerekeknek sugározna műsorokat.