Nálunk is terjeszkedik az NBC

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb tévétársasága több mint húsz országra, köztük hazánkra is szeretné kiterjeszti működését. 
Vágólapra másolva!

Az NBC a közeljövőben húsz kábelcsatornát tervez elindítani, összesen huszonhárom országban: a szerencsés jelöltek természetesen nem csak Európából kerültek ki, vannak köztük ázsiai és latin-amerikai országok is. A közép-kelet-európai piacon, Magyarország mellett Csehországot és Oroszországot érinti a reform.

Nem arról van szó azonban, hogy ezentúl az NBC minden sorozatát láthatnánk, hisz a csatornát tulajdonló NBC Universalnak több más adó is a kezében van: a hírek szerint elsőként három, már létező csatornáját bocsátaná az "újoncok" rendelkezésére. Közép- és Dél-Amerika egyes részein már fogható a Sci Fi Channel (mely a nevéből kövekezően csak bizonyos műfajú sorozatokat sugároz), és érkezik a többnyire misztikus filmeket és horrorokat vetítő 13th Street, valamint a Universal Channel is.

Valószínűleg nálunk is ez lesz a sorrend, tekintve, hogy a többek között a Battlestar Galacticá-t (magyarul Csillagközi romboló) és a Csillagkapu-t is sugárzó Sci Fi Channel már több európai országban (köztük Angliában, Franciaországban, Németországban) működik - ne kapkodjunk azonban rögtön a távirányító után, mert az említett változások 2008 előtt nem valószínű, hogy életbe lépnek.