Az ősz nagy dobásai

Vágólapra másolva!
Villámgyors közvélemény-kutatásunk eredménye alapján nagy várakozás övezi a ma induló TV2-es vetélkedőt, és A Társulat következő adása is számottevő figyelemre számíthat.
Vágólapra másolva!

Nyáron a televíziók sem törik össze magukat, minden nagyobb dobást őszre tartalékolnak, mivel a hűvösebb estéken logikusan több a potenciális néző is. Ez nem jellegzetesen magyar dolog, világszerte medence szélén szürcsölik a koktélt a tévések a forró nyári hónapokban, napszemüveg mögül nézik a pálmákat, és legfeljebb néha gondolnak a komor excel-táblákra, a szívdobogva várt nézettségi gyorsjelentésekre. Nyár vége felé azonban benépesülnek a stúdiók, barnára sült színészek forgatják a szövegkönyvet, izgága szerkesztők rohangálnak fel és alá, tépelődő, láncdohányos produkciós vezetők fújják a füstöt az udvaron, mobillal hadonászva: készül az ősz nagy dobása.

Két nap alatt 3500 olvasónk szállít be a játékba. 29,5 százalékuk - érdekes módon - nem a kereskedelmi tévékben bízik: bő ezer voksoló vélte úgy, hogy A Társulat lesz az ősz emlékezetes műsora. A műsor első adásába - minden korosztályt figyelembe véve - több mint kétmillióan kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb időre (RCH), az egyórás produkcióra a tévénézőknek átlagosan húsz százaléka volt kíváncsi.

26,5 százalék az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? című vetélkedőre kíváncsi inkább - nekik már nem is kell sokat várni, mert ez ma indul. A Pókerarc és a Nagy Fogyás című műsorokat közel ugyanannyian várják (13-14 százalék), ugyanakkor válaszadóink csak 10,4 százaléka kíváncsi elvileg az RTL-es Csillag születik-re. Ez persze nem sokat jelent, inkább csak játékról van szó. A táncoló médiaszemélyiségekre is sokan legyintettek előre (ki gondolta volna, hogy a csacsacsázó Somló Tamás vagy a tangót járó Hajas László bárkinek is érdekes lehet?), ennek ellenére a csatorna nagy nézettségi sikert ért el a Szombat esti láz-zal.

Olvasóink 5,9 százaléka nem az MTV nagy dobására kíváncsi, nem a két nagy tévé százmilliós szuperprodukciót várja, inkább a Viasat 3 realityjét nézné már: a Sofőrök című valóságshow a Lúzer FC nyomvonalán halad, egyfajta idétlen, viccesnek szánt műsorelem lesz a csatorna őszi kínálatában.